Ανήμερα Μεγάλου Σαββάτου, μία ημέρα μετά την περιφορά του Επιταφίου μας, έγινε κάτι που η Εκκλησία μας το απέκρυψε, αν το γνώριζε φυσικά.

Οι Ινδοί Σιχ γιόρτασαν το Μεγάλο Σάββατο, στον Ταύρο, την γέννηση της θρησκείας τους, μια θρησκεία που είναι ανάμειξη του ινδουισμού και του μουσουλμανισμού.

Πρόκειται για μια γιορτή που τιμάται κάθε χρόνο στις 14 Απριλίου, στην Ελλάδα όμως οι πιστοί την μεταφέρουν είτε το Μ. Σάββατο είτε το Πάσχα, για "λόγους πρακτικούς", όπως λένε και οι ίδιοι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, την περίοδο που οι Έλληνες Ορθόδοξοι γιορτάζουμε το Πάσχα, γιορτάζεται και μία, εν μέρει, μουσουλμανική γιορτή.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Στα έθιμα περιλαμβάνεται και η μεταφορά ενός στολισμένου οχήματος...Κάτι που παραπέμπει στον δικό μας Επιτάφιο!



Με τρόπο προκλητικό έγινε και φέτος ο εν λόγω εορτασμός. Η Εκκλησία, εάν γνώριζε, θα έπρεπε να προβάλλει την αντίθεση της για τον παράλληλο εορτασμό, αλλά και η πολιτεία να λάβει τα μέτρα της ώστε να μην συμπίπτουν οι δύο θρησκευτικές γιορτές...



http://voicenews.gr/
Share To:

okoytsompolis.gr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours