Πιστή εφαρμογή των συμφωνηθέντων θέλει το Βερολίνο


Αθέτηση των υποσχέσεων την κυβέρνησης για τερματισμό της λιτότητας θέλει το Βερολίνο, το οποίο επιθυμεί επιστροφή στις οικονομικές πολιτικές που είχαν συμφωνηθεί μεταξύ της προηγούμενης κυβέρνησης και των δανειστών της Ελλάδας.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε γερμανικό έγγραφο που περιήλθε σε γνώση του Reuters και έχει ετοιμάσει η Γερμανίαεν όψει μίας συνάντησης υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Ευρωζώνης που έχει προγραμματιστεί για αύριο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι αξιωματούχοι πρόκειται να συζητήσουν την απάντηση της Ευρωζώνης στα ελληνικά αιτήματα για διαγραφή του χρέους ή αναδιάρθρωσή του, για τερματισμό των περικοπών και κατάργηση πρόσφατων αντιλαϊκών μέτρων.

«Το Eurogroup χρειάζεται από την Ελλάδα μία σαφή και εμπροσθοβαρή δέσμευση που θα διασφαλίζει την πλήρη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων - κλειδιά που απαιτούνται για να παραμείνει το πρόγραμμα στον σωστό δρόμο», αναφέρεται στο έγγραφο, στο οποίο συμπληρώνονται τα ακόλουθα:

«Στόχος είναι η συνέχιση της συμφωνημένης ατζέντας μεταρρυθμίσεων σε διάφορους τομείς, όπως η διαχείριση των εσόδων, η φορολογία, η διαχείριση των δημόσιων οικονομικών, οι ιδιωτικοποιήσεις, η δημόσια διοίκηση, η υγειονομική περίθαλψη, οι συντάξεις, η κοινωνική πρόνοια, η εκπαίδευση και ο αγώνας για καταπολέμηση της διαφθοράς».

Όπως μεταδίδει το Reuters, στο έγγραφο είναι σαφής και η θέση του Βερολίνου ότι η τρόικα πρέπει να παραμείνει στη θέση της.

Επίσης, η Ελλάδα καλείται να δεσμευθεί ότι θα αποπληρώσει τα χρέη της στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό ταμείο και την Ε.Ε., αλλά και τα διμερή δάνεια από τις χώρες τις Ευρωζώνης που επιμηκύνθηκαν στο πλαίσιο του πρώτου προγράμματος.
Share To:

okoytsompolis.gr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours