Προς απεργία στον υπόγειο και χάος στους δρόμους οδεύει το Λονδίνο


Χωρίς αποτέλεσμα έληξαν και οι νεότερες διαπραγματεύσεις μεταξύ της διοίκησης του Υπόγειου Σιδηρόδρομου του Λονδίνου (London Underground – LU) και του συνδικάτου των…
εργαζομένων RMT για την αποτροπή της 48ωρης απεργίας που είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει από τη νύχτα της Δευτέρας (9μμ τοπική).

Η απεργία έχει αποφασιστεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σχέδια της διοίκησης να κλείσει εκδοτήρια εισιτηρίων και να καταργήσει

περίπου 960 θέσεις εργασίας.

Οι δύο πλευρές συναντήθηκαν περισσότερες από 40 φορές σε μια προσπάθεια συμβιβασμού, η οποία όμως απέβη άκαρπη.

Ο προσωρινός Γενικός Γραμματέας του RMT Mικ Κας δήλωσε ότι αναμένει την εκπλήρωση της υπόσχεσης της διοίκησης του LU για αναλυτική εξέταση ανά σταθμό του υπογείου των επιπτώσεων που θα έχουν για προσωπικό, επιβάτες και ασφάλεια οι σχεδιαζόμενες περικοπές.

Ο Δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, που έχει τη γενικότερη ευθύνη για τη λειτουργία του δικτύου, χαρακτήρισε την απεργία «άσκοπη», λέγοντας ότι περισσότεροι από 600 εργαζόμενοι έχουν εκφράσει πρόθεση αποδοχής πακέτου εθελουσίας εξόδου.

Το LU αναφέρει επίσης ότι έχει ήδη κάνει παραχωρήσεις, όπως ότι δέχεται να υπάρχει ένας επιστάτης σε κάθε σταθμό αντί ένας υπεύθυνος για κάθε πέντε σταθμούς του υπογείου.

Ανάλογη απεργία τον Φεβρουάριο είχε προκαλέσει χάος στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας, καθώς ο υπόγειος σιδηρόδρομος χρησιμοποιείται από περίπου 3 εκατομμύρια ανθρώπους ημερησίως. Τριήμερη απεργία προγραμματίζεται και από την 5η Μαΐου.
skai.gr
Share To:

okoytsompolis.gr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours