ΗΠΑ: Νέες αεροπορικές επιδρομές σε Ιράκ και Συρία κατά τζιχαντιστών

Ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ο οποίος έχει εξαπολύσει αεροπορική εκστρατεία εναντίον των… τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους πραγματοποίησε από την περασμένη Δευτέρα πάνω από 20 εναέριες επιδρομές κατά θέσεων και στόχων των ακραίων ισλαμιστών στη Συρία και το Ιράκ.

Τα συμμαχικά αεροσκάφη έκαναν 16 εξόδους στη Συρία, οι περισσότερες εκ των οποίων είχαν στόχο την περιοχή της πόλης Κομπάνι, κοντά στα σύρο-τουρκικά σύνορα και επτά επιδρομές με στόχο θέσεις των τζιχαντιστών στο Ιράκ, όπως ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ.

Οι δέκα αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν από αμερικανικά και συμμαχικά αεροσκάφη κοντά στο Κομπάνι έπληξαν οκτώ μικρές μονάδες του Ισλαμικού Κράτους και κατέστρεψαν τρεις θέσεις μάχης και μια εγκατάσταση υλικοτεχνικής υποστήριξης, ανέφερε η ανακοίνωση.

Στο έδαφος του Ιράκ, πέντε αεροπορικές επιδρομές έγιναν κοντά στην πόλη Μπάιτζι στα βόρεια τμήματα της χώρας όπου επλήγησαν μία μεγάλη και τρεις μικρές μονάδες του Ισλαμικού Κράτους, καταστράφηκαν δύο κτίρια, δύο αυτοκίνητα και μια θέση ελεύθερου σκοπευτή, όπως ανέφερε η ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ.
Share To:

okoytsompolis.gr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours